Els Quicos a Vilanova i la Geltrú


28è FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA POPULAR I TRADICIONAL

Diumenge passat el grup tortosí “Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries” actuaren al FIMPT que es feia a Vilanova i la Geltrú.

Els Quicos combinaren cançons tradicionals seves amb algunes de les del nou treball que han fet: "Oco!"

Començaren interpretant “Lo carrilet i lo vaporet”, una de les seves primeres cançons i que m’agrada molt que l’hagin recuperada perquè la seva lletra i la seva música et transporten en el temps; després seguiren tres temes nous, “Fandango de la Fresneda” una harmonia fantàstica de les veus del “Quico” i de “lo Noi” amb la música; “Ja poden ficar paret”, que ens mostra com les fronteres administratives, sovint, no coincideixen amb les de la gent que com diuen els Quicos “la gent que viu a les dues bandes del riu Sènia treballa, viu i xala de la mateixa manera”; “Tren Banyero” un nou homenatge dels Quicos a aquests trenets que hem anat perdent.

Després, ens convidaren a fer un traguet amb “Lo vi de Batea” i a cantar una jota amb la “Cançó de les plegadores d’olives”; i seguidament un altre tema nou, “Una casa per a viure” una bonica harmonia de veus i música, amb una lletra que és un clam als drets de les persones.

“Pregunteu-li a l’olivera” i una selecció de jotes finalitzaren el concert.

Evidentment el públic demanà més cançons als Quicos que aconseguiren arrencar els aplaudiments entusiastes del públic assistent.

Per al bis, el grup tocà “Oco!”, tema que dona nom al seu darrer treball, el seu popular “Lo carrilet de la Cava” i finalment “Voldria tenir el talent” que és un càlid homenatge als mestres joteros.

Un cop més els Quicos es guanyaren amb la seva feina, la simpatia i la complicitat del públic.


4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Ha estat un plaer poder xerrar un aestona amb tu avui a Tortosa.
Fins la propera.

L'Avi ha dit...

Molt agraït per fer-me de missatgera.
Val la pena tenir germanes com tu.
Un petó...

Anònim ha dit...

Jesús,

Moltes gràcies. Per a mi també ha estat un vertader plaer. Tal com vas dir, les noves tecnologies ens permeten contactar amb molta més gent, encara que sigui d'una manera virtual; ara bé, mai no podrà igualar al plaer de conversar cara a cara, intercanviant impressions davant d'una tassa de cafè fumejant.

Fins aviat,

Janet

Anònim ha dit...

Hola germà,

De res, però jo vaig anar a Tortosa per plaer i, de passada, portar el dibuix.

Però un ocellet em digué que tu ja hi havies anat abans que jo, a Tortosa...
:-)

Molts besets,

Janet