Presentació de “El vertigen del trapezista” d’en Jesús Maria Tibau a Barcelona


La presentació del llibre d’en Jesús Maria Tibau a Barcelona anà a càrrec del pintor i escultor, en Jesús Garcia González. Aquest ens comentà que, per a ell, la lectura ha de ser un plaer i això és el que li suposà la lectura dels contes que conformen “El vertigen del trapezista”.


El Sr. Jesús Garcia descriví aquest darrer llibre del Jesús M. Tibau com un collaret de petites perles en forma de narració, en el que la tanca és el principi del llibre.

Amb aquestes històries, el Jesús M., ens fa conèixer el seu poble, Cornudella de Montsant al Priorat, pintant-nos el seu paisatge en cada narració.

Els personatges de “El vertigen del trapezista” caminen lents, els uns pels pes dels anys i els altres pel pes de la memòria.

L’autor ens transporta magistralment a un altre temps que ell no ha viscut.

El Sr. Jesús Garcia destacà l’habilitat d’en Jesús M. Tibau per “jugar” amb el lector, enganyant-lo i fent-li creure que la història anirà per uns camins diferents del que imaginava.

Per acabar, ens digué que la lectura de “El vertigen del trapezista” és un PLAER tant pel que fa al seu contingut com pel seu estil.


Quan tingué la paraula el Jesús M. Tibau el primer que ens digué és que ell no escrivia llibres, ell escrivia contes i de la suma d’aquests es creaven els llibres.

El títol del llibre i del darrer dels seus contes, “El vertigen del trapezista” és el nom d’un bloc http://elvertigen.blogspot.com/ Al Jesús M. Tibau li agradà aquesta curiositat que un trapezista pugui tenir vertigen i demanà permís a l’autor del bloc per utilitzar aquest nom.

L’”Epíleg” és el resultat de la proposta literària que el Jesús M. Tibau va fer al seu bloc http://jmtibau.blogspot.com/

Per acabar, dir que el protagonista d’un dels contes d’aquest llibre és el guanyador d’un joc literari que organitzà l’autor al seu bloc.

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari.

Anònim ha dit...

Gràcies a tu.

Una abraçada,

Janet