Va de Bloc - Emigdi Subirats i Sebastià


Vull iniciar aquesta secció de “Va de Blocs” parlant del de l’Emigdi Subirats. Cap al 2004 vaig començar a escoltar per Internet l’emissora municipal de Roquetes, “Antena Caro”. M’agrada perquè em manté amb una certa actualitat d’allò que es cou per terres ebrenques i a més a més, puc escoltar la seva parla sobretot amb les entrevistes a diverses persones del territori.

El que ja no recordo és el dia que vaig descobrir un espai dintre del programa “A Micro obert” que es titulava “Lletres ebrenques” i que presentava l’Emigdi Subirats. M’hi vaig enganxar. En aquells moments no sabia qui era l’Emigdi, però la seva intervenció a “Lletres ebrenques” tenia aquell gust que tenen les coses ben fetes, ben treballades i, com ja he dit abans, em vaig enganxar al programa.

Gràcies a la feina que ha anat fent l’Emigdi vaig saber que al meu país havia existit un home com el Joan Cid i Mulet ¿Com és que un home així va quedar tant oblidat durant la que jo anomeno segona Renaixença catalana als anys vuitanta?

Visito el seu bloc molt sovint perquè és un bloc que m’il·lustra. Parla de literatura, del seu poble Campredó, de la seva família, de respecte a les persones, de política, del país, de la llengua, i de moltes més coses.
El veig com un home lluitador, reivindicatiu i molt respectuós amb tothom.
L’Emigdi vingué a Barcelona per participar en un homenatge conjunt a l’Artur Bladé i a Joan Cid que es feia a l’Ateneu.

Vaig escoltar atentament tot allò que s’explicà a la taula i, en acabar, l’Emigdi llegí poèticament la cançó de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, “De la Terra de l’Ebre, (D.O.)”, una lectura fantàstica que em posà la pell de gallina.

4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

és una persona hiperactiva sempre disposada a col.laborar en favor de la cultura i el nostre país

emigdi ha dit...

Moltes gràcies pel post. Em fa molt content tenir seguidors fidels que els agradi allò que faig. Aquesta tardor tornem amb les piles ben carregades.
una abraçada,
emigdi

Anònim ha dit...

Tens raó, Jesús, l'Emigdi és un gran treballador.

Janet

Anònim ha dit...

Emigi,

Els seguidors fidels te'ls guanyes tu amb la feina que fas.

Felicitats i ja tinc ganes que comenci la nova temporada a "Lletres ebrenques"

Una abraçada,

Janet