El brogit de l'Ebre



El brogit de l'Ebre
(15 narradors donen veu al riu)
Diversos autors
Col·lecció Narrativa
Cossetània Edicions





"El brogit de l'Ebre" és un recull de 15 narracions que tenen, com a tema comú, lo riu.

Amb la lectura d'aquest llibre vaig descobrir autores com la Francesca Aliern, la Zoraida Burgos i la Carme Meix; i autors com l'Andreu Carranza, l'Hèctor Moret, el Vicent Pellicer, el Pere Poy, l'Emili Rosales, en Jesús M. Tibau i en Gerard Vergés, entre d'altres.

Cada narració té una empremta pròpia, la de la persona que l'escriu i això fa que siguin molt diferents entre elles.

Tots els relats m'han entrat molt i molt bé, però en aquest missatge m'agradaria fer una menció especial al de l'Andreu Carranza, titulat "Lo riu és vida".

En la introducció que fa l'autor explica l'origen d'aquest clam que s'ha convertit ja en un himne, principalment gràcies a la difusió que n'han fet els Quicos (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries) amb les seves "Jotes per la defensa de l'Ebre".

"Tota la gent de l'Ebre està ben unida
per una veu que crida lo riu és vida.
I als pobles de la terra ja no s'oblida
que hi ha una veu que crida lo riu és vida"

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Aquesta iniciativa de Cossetània va ser un gran pas endavant cap a la presa de consciència del col.lectiu d'escriptors ebrencs. Estic molt orgullós de formar part d'aquest llibre i agraït a Cossetània per la seva confiança.

Janet ha dit...

"Les llums del barri de Ferreries i del pont tremolen reflectides a l'Ebre, com si tinguessin pessigolles o com si l'emoció no les deixés estar-se quietes. La generositat pròpia de qui sap estimar, ho banya tot d'un tel fil de plata."

La vida i el riu de Jesús M. Tibau a "El brogit de l'Ebre".


Tens raó, Jesús M., Cossetània ha fet i fa una gran feina. Aquest és un dels fragments de la teva narració que més m'encisa, però, la veritat és que tota ella és plena d'unes descripcions precioses i la història captiva el lector fins al final.

Felicitats pel teu treball i moltes gràcies per deixar un comentari al meu bloc.

Janet