Contes de l'Àfrica Negra

Fa un parell de setmanes vaig començar un taller de conta contes de l'Àfrica Negra impartit pel narrador Inongo-Vi Makome, de l'ètnia Batanga i nascut a Lobé (Kribi) a la riba de l'Atlàntic al sud de Camerun.

L'Inongo és un gran mestre de la tradició oral i un home combatiu. A l'Àfrica la narració oral té un gran pes cultural.

Els contistes africans expliquen les històries com si les haguessin viscut ells personalment i combinen el cant amb la narració.

L'Inongo ens parla també del concepte "temps" a l'Àfrica. Allà el temps és lent, es viu el present i s'aprén i es respecta el passat, però allà no s'aferren a un futur que no sabem si vindrà o no.

Em quedo moltes coses al pap, però us puc assegurar que compartir unes hores amb persones vingudes de l'Àfrica Negra és un luxe extraordinari i una font d'aprenentatge increïble.

No diré res de nou si dic que conèixer és estimar, acceptar i valorar i aquesta és una de les tasques més importants que té europa vers els africans.



2 comentaris:

assumpta ha dit...

Janet, et desitjo que aquest 2010 et vingui ple de felicitat i la puguis gaudir amb totes les persones que estimes!
Petonets.


PD. Tornarà el bloc de la roba s'eixamora aquest any? Esperem que sí.
=)
De moment no he pogut ni entrar al bloc per a desitjar-li també un bon any.

Janet Recasens ha dit...

Moltíssimes gràcies, Assumpta.

Et desitjo el mateix i també aprofito per enviar-te molta energia positiva per aquest any.

Molts besets.

PD: Ara feia dies que no hi entrava al bloc de l'Àngels i acabo de comprovar que, efectivament, el bloc ja no hi és. :-( Potser és perquè l'Àngels ens està preparant una petita sorpresa amb un altre bloc.
:-)