Els brigadistes entre nosaltres

En un dels correus que m'envien des de "Llibres ebrencs" em va arribar informació sobre aquest llibre que encara no m'he llegit, però que el tinc a la llista.
Us copio l'article que vaig rebre per si també us entra el "cuquet".
Els brigadistes entre nosaltres
Pròleg i epíleg a l’última gran batalla de la Guerra Civil espanyola
ELS BRIGADISTES ENTRE NOSALTRES és el primer estudi que explora el període de relativa calma que va haver-hi abans de la batalla de l’Ebre, l’última gran batalla de la Guerra Civil espanyola. Després d’una desastrosa retirada a l’Aragó a començaments de la primavera de 1938, els voluntaris de les Brigades Internacionals i els soldats espanyols i catalans de l’exèrcit republicà es van reagrupar al nord de l’Ebre.
El llibre investiga l’impacte que va tenir la presència de tants soldats en la població civil i les reaccions de la canalla davant uns fets que els van pertorbar la tranquil·litat. ELS BRIGADISTES ENTRE NOSALTRES mostra com es recorda —i com es recordava— aquest particular període de la Guerra Civil espanyola, i hi destaca episodis i emocions a partir de les vides dels qui van patir aquesta terrible batalla.

Autora: Angela Jackson
Col·lecció: El Tinter, 81
Nombre de pàgines: 176
Nombre d’il·lustracions: 117
Enquadernació: en rústica
Format: 17 x 24 cm
Preu: 13,70 euros
ISBN: 978-84-9791-360-7

Angela Jackson
La tesi doctoral d’Angela Jackson, British Women and the Spanish Civil War (Dones britàniques i la Guerra Civil espanyola) va ser publicada el 2002 per l’editorial Routledge de Londres. Després ha escrit Més enllà del camp de batalla: testimoni, memòria i record d’una cova hospital en la Guerra Civil espanyola, en català i en anglès. Basada en aquestes investigacions, l’any 2007 va aparèixer la seva novel·la, Warm Earth (Terra càlida). Viu al Priorat, on continua involucrada en la conservació de la me-mòria històrica de la guerra mitjançant la seva feina a l’associació "No Jubilem la Memòria"

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

el tinc a casa pendent de llegir