L'empresa familiar del Molí de Rafelet elabora arròs de forma artesanal i tradicional, amb una producció pròpia limitada.
Actualment es produeixen les varietats d'arròs bomba i marisma i també arrossos ecològics, i tot el cereal procedeix d'arrossars propis i de petits productors del delta de l'Ebre, que venen la collita al Molí de Rafelet. D'aquesta manera, els propietaris del molí poden fer un exhaustiu seguiment de la qualitat de l'arròs i la traçabilitat del producte.
El procés d'envassament es duu a terme també al molí, de forma natural i sense conservants afegits. A més, el Molí de Rafelet té una agrobotiga que ofereix productes típics de les Terres de l'Ebre.Els germans Teresa i Rafel Margalef, propietaris del molí, són la segona generació d'arrossaires d'aquesta empresa familiar, que va començar a elaborar arròs amb el distintiu de "collita pròpia" l'any 1935. Actualment, a més de continuar produint arròs, l'empresa també fa visites guiades al molí de fusta i demostracions del procés d'elaboració de l'arròs, que tenen lloc a les instal·lacions de Deltebre que ara han sigut catalogades com a museu.
Publicat a "La veu de l'Ebre"
Més informació:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada