El Molí de Rafelet de Deltebre, catalogat com a Museu de l'Arròs

El Molí de Rafelet de Deltebre, que compta amb l'únic molí de fusta que encara està en funcionament al delta de l'Ebre (datat del 1945), ha sigut catalogat per la Generalitat com a Museu de l'Arròs.
L'empresa familiar del Molí de Rafelet elabora arròs de forma artesanal i tradicional, amb una producció pròpia limitada.
Actualment es produeixen les varietats d'arròs bomba i marisma i també arrossos ecològics, i tot el cereal procedeix d'arrossars propis i de petits productors del delta de l'Ebre, que venen la collita al Molí de Rafelet. D'aquesta manera, els propietaris del molí poden fer un exhaustiu seguiment de la qualitat de l'arròs i la traçabilitat del producte.
El procés d'envassament es duu a terme també al molí, de forma natural i sense conservants afegits. A més, el Molí de Rafelet té una agrobotiga que ofereix productes típics de les Terres de l'Ebre.Els germans Teresa i Rafel Margalef, propietaris del molí, són la segona generació d'arrossaires d'aquesta empresa familiar, que va començar a elaborar arròs amb el distintiu de "collita pròpia" l'any 1935. Actualment, a més de continuar produint arròs, l'empresa també fa visites guiades al molí de fusta i demostracions del procés d'elaboració de l'arròs, que tenen lloc a les instal·lacions de Deltebre que ara han sigut catalogades com a museu.
Publicat a "La veu de l'Ebre"
Més informació: