II Fira literària Joan Cid i Mulet. La literatura a l’exili. 22, 23 i 24 de febrer de 2008 a Jesús

Fotografia: Joan Cid i Mulet. Escriptor i polític jesusenc.

Fa un parell de dies vaig rebre el butlletí electrònic de "Llibres ebrencs" amb la informació sobre les activitats de la II Fira literària Joan Cid i Mulet que es farà a Jesús.

Jo no hi podré ser perquè justament aquest cap de setmana faré un taller de clown amb la Pepa Plana i en Joan Busquets. Snif, snif. Per què han de coincidir les dues activitats el mateix cap de setmana?

M'hagués agradat molt poder saludar personalment en Jesús M. Tibau, la Francesca Aliern i l'Emidgi Subirats.

Tots tres escriptors presentaran els seus nous llibres. Des d'aquí els hi desitjo que els hi vagi molt bé, a ells i a la resta d'autors.

Us copio el programa per si algú de vosaltres té la sort de poder assistir a la Fira.

Una abraçada,

Janet


II Fira literària Joan Cid i Mulet. La literatura a l’exili. 22, 23 i 24 de febrer de 2008 a Jesús


Divendres 22 de febrer.

LES ESCOLES A LA FIRA. Durant tot el matí visita dels alumnes dels IES de l’Ebre, IES Joaquim Bau, IES Sagrada Família, IES de Roquetes i CEE Sant Jordi als estands de la Fira literària.Es realitzaran uns tallers a càrrec de la antropòloga Pepa Nogués Directora del CEITTE.

10:30h Realització en directe del programa de ràdio “Lletres Ebrenques “ d’Antena Caro en una edició especial II Fira literària Joan Cid i Mulet.Sala de plens Jordi Brull i Martínez.

12:00h I CONCURS DE TREBALLS DE RECERCA EN L’ÀMBIT0 LITERARI I DE L’EXILI.Presentació dels treballs i entrega dels premis. Plaça Pati de la Immaculada.

15:00h –17:00h Visita dels alumnes del Ceip Daniel0 Mangrané a la Fira.

15:30h Conta –contes a la Plaça del Pati de la Immaculada a càrrec de Maribel Alqueza ,de la Biblioteca Marcel.lí Domingo de Tortosa. Plaça Pati de la Immaculada.

16:00 h Presentació llibre infantil Cinta Arasa:On és el sol,cucafera?d’Aeditors.Plaça Pati de la Immaculada.

19:00h Conferència Conferència :Valencians a Tortosa: cultura i escriptura0 en el primer terç del segle xxcàrrec d’Óscar Pérez Silvestre ,tècnic de normalització lingüística de l’Ajuntament de Sagunt.Sala de plens Jordi Brull i Martínez.En acabar presentació de la programació prevista per aquest 2008 dins del Club de lectura de la Biblioteca Marcel.lí Domingo de Tortosa a càrrec del seu coordinador Jesús Mª Tibau.

Dissabte 23 de febrer. JORNADA DE L’EXILI.

11:00h Acte inauguració de la II Fira literària a càrrec de l’escriptor Joan Pinyol de les Capellades (Anoia) autor de la novel.les com Stoikov i Sofia i del recull Micromèxics. L’acte serà amenitzat pels Grallers de Jesús. Plaça Pati de la Immaculada.

12:00h Presentació del programa previst per commemorar el centenari del0 naixement de l’escriptor miravetí Roc Llop. Parlaments a càrrec de David Serrano, professor de la UOC i especialista en literatura dels camps de concentració nazis i Josep Mª Sàez, regidor de cultura de Miravet. Plaça Pati de la Immaculada.

Diumenge 24 de febrer.LA RENAIXENÇA LITERÀRIA.

11:00h Macropresentació de llibres: Albert Guiu, "De la mà de la meva filla"; Jesús Mª Tibau "El vertigen del trapezista"; Francesca Aliern, "Cor de llop"; Vicent Pellicer ,"Guia del Massís del Port"; Emigdi Subirats, "Joan Cid i Mulet ,testimoni catalanista d’una ciutat i d’un temps"; Emili Bonet ,"Per un futur sense llàgrimes". Plaça Pati de la Immaculada. Lectura de textos a càrrec dels mateixos autors.


Llibres ebrencs
http://www.llibresebrencs.org/

Joan Cid i Mulet
http://www.cidimulet.org/

Jesús
http://www.jesus.altanet.org/

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Janet, avui en el nostre programa hem entrevistat a Jesús Mª Tibau per parlar del seu llibre "El vertigen del trapezista"... Podràs escoltar l'entrevista en el nostre bloc.

Janet ha dit...

Hola,

Acabo d'escoltar l'entrevista que li heu fet al Jesús M. Tibau per presentar el seu darrer llibre "El vertigen del trapezista".

Felicitats pel programa i moltes gràcies per avisar-me.

Ah! Amb el vostre permís us enllaço al meu bloc.

Besets,

Janet

Jesús M. Tibau ha dit...

Gràcies, a mi també m'hagués agradat saludar-te.
Segur que tindrem més ocasions.