"Pensar no és de franc" de Xavier Guix



"Pensar no és de franc", un dels llibres d'en Xavier Guix que em van regalar no fa gaire. És una petita joia.

Si teniu curiositat, us passo un enllaç amb àudios i un vídeo de presentació de l'autor.
http://www.granica.es/libro/589/pensar-no-es-de-franc/


Us deixo amb una cita del llibre:

"Amb les creences creem un suposat coneixement. Fent servir una analogia, diríem que els pensaments són dades, les creences programes i el coneixement resultats. Però el que coneixem, és fruit de la creença o fruit de l'experiència? No és el mateix creure que saber."


Les dades del llibre són les següents:

Pensar no és de franc

Xavier Guix

Contraportada:

Què és el que passa realment quan pensem? Ens sembla que el fet de tenir pensaments és gratuït, però en realitat el seu poder generador acaba sent qui construeix una bona part de les experiències que vivim. Les nostres creences són actes creatius que traslladem al nostre entorn i a les nostres relacions. D'aquesta interacció neix la nostra realitat. Cap artista crea del nor-res, sinó a partir de creure en el que pot convertir aquest no-res. Allò que antecedeix a l'acció és la creença i les seves intencions.

Vull transmetre el que passa entre sembrar un pensament i recollir un destí. Com s'interrelacionen aquests quatre verbs bàsics de les nostre vides, les quatre "ces": creure, crear, comunicar, conviure. Com ens podem tornar addictes als nostres propis estats emocionals, i com influeix tot això sobre les relacions humanes i sobre el vehicle que les uneix, la comunicació. I tot amb el propòsit d'entendre una cosa molt senzilla: tal com tractis els altres, et tractaràs a tu mateix. En cada persona ens trobem o ens perdem nosaltres mateixos. Però tot va començar aquí, en la relació entre el que pensem, el que sentim, i el que pensem sobre el que hem sentit.

ISBN: 978-84-8358-144-5

EAN: 978-84-8358-144-5

Any: 2009