Guia de les Terres de l'Ebre de Vicent Pellicer













Guia de les Terres de l'Ebre
Vicent Pellicer Ollés
Col·lecció Azimut
Cossetània Edicions

El passat mes de juny sortia a la llum una guia sobre les Terres de l'Ebre. El seu autor, en Vicent Pellicer, és un poeta i això es manifesta d'una manera deliciosa en el textos que escriu i aquesta guia no n'és cap excepció.

En un missatge anterior us parlava del llibre "El brogit de l'Ebre" i destacava especialment el relat de l'Andreu Carranza, "Lo riu és vida"; bé, doncs ara vull destacar la narració que escrigué en Vicent Pellicer per aquell llibre, titulada "Conec un lloc on la gent no arriba", la lectura del qual suposa un regal per als sentits. És un text ple de poesia, alhora que és un crit d'alerta per a l'espècie humana que amb la seva manera de viure i comportar-se va destruint allò que li dóna la vida: lo riu, els ocells i la muntanya, principalment. També és un tast fantàstic del paisatge dels Ports. Sé que m'he desviat una mica del llibre que vull ressaltar avui, però volia fer un esment especial d'aquesta història.

La "Guia de les Terres de l'Ebre" presenta dotze recorreguts per les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Com ja he comentat abans, la prosa d'en Vicent Pellicer és poètica, i això es reflecteix en la guia que, alhora, és molt pràctica i les rutes estan clarament explicades. El llibre, a més a més, és ple de fotografies en color (105 en un llibre que té 204 pàgines!!) i és molt manejable.

Us adjunto un enllaç de l'editorial Cossetània per si voleu veure un fragment de la guia i així us en podeu fer una idea.
http://www.cossetania.com/tasts/GuiaTerresEbre.pdf

Per acabar, us diré que si voleu, podeu escoltar el programa de "Lletres ebrenques" a Antena Caro on el presentador del mateix, l'Emidgi Subirats entrevista a l'autor de la Guia, en Vicent Pellicer i a l'editor de Cossetània, en Jordi Ferré.

La web d'Antena Caro és http://www.antenacaro.com/ , cliqueu on posa "Ràdio a la carta", "Lletres ebrenques" i llavors ja podreu triar el programa d'aquest espai que vulgueu escoltar.

La web d'en Vicent Pellicer és http://usuarios.lycos.es/massisdelport/ , doneu-li un cop d'ull, ben segur que us agradarà.

Aprofito per felicitar de d'aquí a l'autor, en Vicent Pellicer i a l'editorial Cossetània per la iniciativa.