"La menestrala" de Francesca Aliern



Fa algunes setmanes que vaig anar a Tortosa. Però aquella va ser una escapada diferent a les que acostumo a fer, aquell dia m'esperava a l'estació de tren la Francesca Aliern.

Va ser molt emotiu per a mi pensar que a la Francesca m'estava esperant i que disposaríem d'algunes horetes per poder parlar.

Vam anar a fer un cafè a Xerta i allà em mostrà la casa on succeí la història de "La nit fosca" (conte que es troba al llibre "El batec de l'aigua"); el pont de "El pont de la solitud" i també algunes de les finques de la Joana, coneguda com "la menestrala".

La conversa amb la Francesca és còmode i molt agradable. Vaig aprendre molt i vaig intentar aprendre tot el que vaig poder.

Em regalà un llibre que jo tenia moltes ganes de llegir: "La menestrala". La història d'una dona que va tenir una visió per als negocis extraordinària i una fortalesa envejable.

Us deixo amb un fragment d'aquesta novel·la que he triat per a aquest post.

Una abraçada,

Janet

"La gent, una vegada més, se'n feren creus que anés a visitar-se sola, sense la companyia de ningú, cosa inusual al poble. Però a la Joana li importava poc el parer dels altres. Sabia que molts també s'esgarrifaven al saber que una dona llegís el diari, que estès al dia de tot, menys integrar-se dins els saraus que es formaven a la plaça major a l'hora de la compra. Era el lloc perfecte per assabentar-se de qualsevol baixa fangosa ocorreguda a la vila. El que allí es deia i comentava, ella mai ho trobaria entre les pàgines d'un diari. Però la Joana no era feliç escoltant aquelles bajanades, ni reportant murmuracions, enveges i mal te quieros . S'havia proposat aixecar una casa, conquerir poder econòmic i ser una senyora respectada per tothom."

4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

possiblement és un dels seus millors llibres

Janet ha dit...

Jo també ho penso. És un llibre que mereix una nova edició i una bona distribució.

Salutacions,

Janet

rebaixes ha dit...

Un gran negoci pot ser escoltar als altres. Anton.

Janet ha dit...

És el regal més preuat.

Janet